Hypersurface of the Present burns your skin in a language you don’t understand

In de solotentoonstelling ‘hypersurface of the present burns your skin in a language you don’t understand’ toont Ro Hagers nieuw werk bestaande uit een monumentale sculptuur, een ruimtelijke installatie, fotografie en reliëfs.

De titel van deze tentoonstelling verwijst naar het onbepaalde en ongrijpbare, ‘iets’ dat zich aan ons denken en spreken onttrekt. Zijn werk houdt verband met het ervaren van de tijdelijke dimensie van vorm en tijd en het bewustzijn van eindigheid.

Ro Hagers volgde in 2011-12 een werkperiode bij Heden Hier in Den Haag. Naar aanleiding daarvan was een preview van zijn werk ook te zien bij JCA DE KOK in de groepstentoonstelling SAMENGEVAT.

Nu komt Hagers met nieuw werk terug naar Den Haag. Daarin wordt het ‘niet identieke’ onderzocht, welke het beste omschreven kan worden als een bewustzijn van de plaats. Niet in de zin van een ingesloten drie-dimensionale entiteit, maar het gelijktijdige besef van vorm en niet-vorm.

Ro Hagers (1973, Woerden/NL) leeft en werkt in Amsterdam en volgde zijn opleiding aan de
Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Zijn werk was onder meer vertegenwoordigd in ‘Peer Esteem’, Gallery Five Years Londen; ‘Und’, Croxhapox Gent en ‘Larger Than A House Smaller Than A Building’, Cluster Berlijn. Van het Fonds BKVB/Mondriaan Fonds ontving hij diverse beurzen en werkte als artist-in-residence in het binnenland atelier het voormalig Pompgemaal.

 

Follow
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!