Een dialoog tussen heden en verleden

Onder de naam Atelier Ro Hagers vallen mijn werkzaamheden als interieur ontwerper en als beeldend kunstenaar. Als interieur ontwerper ontwerp en realiseer ik interieurs & exterieurs voor particuliere en commerciële opdrachtgevers. Van concept ontwikkeling en visualisatie tot productie en realisatie van interieur architectuur, alleen of in samenwerking met een team afhankelijk van de ontwerpvraag en grootte per project.

Disciplines en stijlperiodes lopen voor mij bewust in elkaar over aangezien daarmee een dialoog ontstaat tussen het heden en verleden in relatie tot de context van de opdracht en de persoonlijkheid van de opdrachtgever.

Het begrip ‘gesamtkunstwerk’ als een ideaal samenspel van alle kunsten, zoals bijvoorbeeld in de Wiener Werkstätte en Bauhaus beweging, zijn enkele voorbeelden van mijn leermeesters en vormend voor mijn praktijk en visie.

 

Afgestudeerd aan de Rietveld Academie Amsterdam als beeldend kunstenaar, mijn voormalige studie als grafisch ontwerper en ervaring als creative director en mede eigenaar van voormalig architecten bureau TimeBased – welk onder andere het ontwerp van de herinrichting voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam hebben gerealiseerd – maakt mij uniek in benadering. Ik ben goed in het duiden van de verborgen kwaliteiten van een ruimte en deze optimaal te gebruiken. Daarnaast vind ik het leuk om oplossingen te vinden om het niet haalbare toch mogelijk te maken door mijn op ervaring gebaseerde grote materiaal- en hands-on kennis.

Het werken aan een kunstwerk is bijna een tegenovergesteld proces waarin het losmaken van de praktische blik en het redeneren juist belangrijk zijn om de zintuigelijke werkelijkheid ruimer te ervaren zonder deze ervaring direct te beoordelen. Ik zoek naar inzicht in het ervaren.

Verder werk ik in mijn atelier en tuin in Frankrijk en slenter graag met mijn vrouw en twee dochters door Amsterdam en Parijs. 

Follow
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!